۰۰/۴/۱۷ پنج شنبه
در دو پست قبلی بلاگ پلازیکا در مورد دو گام مهم صحبت کردیم که باعث میشد بتوانیم سریعتر و عمیقتر برنامه نویسی یاد بگیریم: یادگیری بالا به پایین و یادداشت برداری. در این پست در مورد سومین و آخرین گام در مسیر یادگیری برنامه نویسی سریع و بدون درد و خونریزی صحبت میکنیم.
وقتی برای اولین بار برنامه نویسی را شروع کردم، عادت داشتم پروژههایی را بپذیرم که انجام آنها فراتر از توان من بود. زیرا من باور داشتم که خارج از منطقه راحتیام هم میتوانم یک برنامه نویس موفق باشم. روزهایی در زندگی من بودند که ساعتها صرف درگیر شدن با کدها و یافتن راه حل برای مسئلههایی میکردم که برایم کاملاً جدید بودند و همان روزها بودند که من حداکثر رشد و پیشرفت خود را به عنوان یک برنامه نویس و توسعه دهنده تجربه کردم.
گاهی برایم پیش میآمد که بعد از کلی تلاش، باگ برنامهام را رفع میکردم و حس میکردم میتوانم مثل فیثاغورث با شادی بدوم و فریاد بزنم «اورکا! اورکا»!
نگران نباشید، درگیر شدن با کدها آنقدرها هم سخت و آزار دهنده نیست. ابزارها و افراد زیادی در دسترس شما هستند که میتوانند به شما در این مسیر کمک کنند. هرچه در مسیر یادگیری برنامه نویسی جلوتر بروید، متوجه میشوید که مشکلات و مسائلی که شما با آنها مواجه میشوید، برای دیگران نیز پیش میآید. خوشبختانه کسانی که این مشکلات را حل کردهاند، راه حلها را در سایتهایی مثل گیت هاب، استک آور فلو و گوگل منتشر کردهاند. بنابراین لازم نیست به تنهایی به جنگ باگها و مشکلاتی بروید که با آنها آشنایی ندارید.
به یاد داشته باشید که رشد و پیشرفت بدون مبارزه، یک مسیر خطی است:
اما رشدی که همراه با مبارزه باشد، باعث میشود یادگیری سریعتر و عمیقتر اتفاق بیفتد:
در این سلسله پستها، سه گام مهم یادگیری سریع و عمیق برنامه نویسی را بررسی کردیم: یادگیری بالا به پایین، یادداشت برداری و درگیر شدن. یادتان باشد این سه گام وقتی موثرند که تداوم داشته باشند. بهتر است پروژههایتان را به پروژههای کوچکتر و قابل حل بشکنید تا هم از شکست در مقیاس بزرگ جلوگیری کنید و هم هر روز ذهنتان را درگیر برنامه نویسی کنید. این کار باعث میشود حوصلهتان سر نرود و دیگر احتیاجی به انگیزه خارجی نداشته باشید. راستی، شما از چه گامهایی برای یادگیری برنامه نویسی استفاده میکنید؟
در حال انجام عملیات