۰۰/۴/۱۷ پنج شنبه
اگر از آن دسته از افرادی هستید که هر روز صبح با یک کوه انرژی از خواب بیدار میشوید؛ ورزش میکنید؛ یک صبحانه مفصل میخورید و تا آخر روز از لحظهلحظه وقتتان برای یادگیری برنامهنویسی استفاده میکنید که هیچ! اما اگر مثل من از جمله افرادی هستید که برای یادگیری هر مهارتی باید یک نفر با چماق بالای سرتان بایستد و یک نفر دیگر، مثل یک مربی بوکس کنار رینگ بایستد و مدام بهتان انگیزه بدهد، این پست پلازیکا برای شماست. زیرا در این پست قصد داریم اولین قدم برای یادگیری سریع و آسان برنامه نویسی را به شما آموزش دهیم.
یادگیری یک مهارت جدید همیشه کار سختی بوده است. مثل هر مهارت دیگری یادگیری برنامهنویسی هم میتواند برای برخی چالشبرانگیز، دلهرهآور و دشوار باشد. میلیونها مقاله در مورد روشهای یادگیری برنامهنویسی تابهحال نوشته شده است اما در این چند پست سریالی در بلاگ پلازیکا میخواهیم روشی به شما پیشنهاد کنیم که دیگر نه به چماق نیازی داشته باشید و نه به یک منتور یا پشتیبان که مجبورتان کند روزی صد بار بگویید: «من میتونم برنامهنویسی یاد بگیرم!» با انجام دادن این ۳ گام یادگیری برنامهنویسی را برای خود سرگرم کننده و لذت بخش کنید و دیگر نه از درون خودتان را بخورید و نه خود را مجبور به خواندن کتابهای کرگدن را قورت بده و ... کنید.
این پست هم برای تازه واردان به عرصه برنامهنویسی مفید خواهد بود، هم برای کسانی که چندین کیبورد در این راه پاره کردهاند و حالا تصمیم دارند مهارت یا زبان جدیدی را نیز به رزومهشان اضافه کنند. پس با پلازیکا همراه باشید.
اگر هنوز نمیدانید چرا باید برنامه نویسی یاد بگیرید، اول این پست را مطالعه کنید: ۷ دلیل مهم برای یادگیری برنامهنویسی
روشی که برای آموزش به افراد در سیستم آموزشی ما اجرا میشود، روش پایین به بالاست. مثلاً اگر بخواهید برنامهنویسی را با استفاده از این روش (پایین به بالا) یاد بگیرید، باید مراحل زیر را طی کنید:
۱. یادگیری همه مفاهیم، روشها و نکات (تعریف برنامهنویسی، تعریف تابع، تعریف حلقه، تعریف فلان، تعریف بیسار ...)
۲. دستهبندی موضوعات مشابه و ایجاد درک عمیقتر (مفاهیم برنامهنویسی را یاد گرفتی؟ حالا بیا بریم سراغ تعاریف شیءگرایی!)
۳. و در آخر، توسعه یک پروژه ساده با استفاده از مفاهیمی که یاد گرفتهاید (حالا دیگه باید بتونی فلان برنامه را بنویسی. چرا؟ چون قبلاً همه مفاهیمشو خوندی!)
اما اگر بخواهید برنامهنویسی را با استفاده از روش بالا به پایین یاد بگیرید، باید مراحل بالا را به صورت برعکس طی کنید:
۱. انتخاب کردن یک پروژه برای اجرا بسته به علاقه یا نیازهایتان
۲. شکستن پروژه به چندین پروژه کوچکتر که هر پروژه شامل چندین قدم برای رسیدن به هدف و ۲ تا ۳ مفهوم جدید برای یادگیری باشد
۳. آغاز فرایند یادگیری با اجرای هر قدم برای پیادهسازی پروژه بزرگتر
اگر در یادگیری برنامهنویسی مبتدی هستید، نمیتوان از شما انتظار داشت که همه مسیر یادگیری را با روش بالا به پایین طی کنید. بهتر است میانه را رعایت کنید. یعنی بسته به نیاز گاهی هم قبل از اجرا به مطالعه مفاهیم بپردازید.
۱. دیگر نیاز به انگیزه خارجی ندارید. شده سر کلاس برنامهنویسی از خود بپرسید: یاد گرفتن این مفاهیم دقیقاً به چه درد من میخوره؟؟ اگر از روش بالا به پایین استفاده کنید، دقیقاً میدانید مطالعه هر قسمت دقیقاً به چه درد شما میخورد. همچنین با یادگیری هر بخش جدید، میتوانید پیشرفت پروژهتان را به چشم ببینید و چه چیزی هیجانانگیزتر و انگیزهبخشتر از این؟
۲. وقتتان را با یادگیری چیزهای بهدردنخور تلف نمیکنید: چون روش بالا به پایین شامل یادگیری یک موضوع و اجرای بلافاصله آن است، به صورت خودکار سراغ مفاهیمی که در عمل به هیچ دردی نمیخورند و یا ممکن هر صد سال یک بار به کار شما بیایند نخواهید رفت.
۳. یادگیری را شبیه یک بازی میکند: این را از من، کسی که ساعتها صرف بازیهای ویدئویی میکند، بپذیرید. با روش بالا به پایین هر روز با چالشهای جدید مواجه خواهید شد که با یادگیری و حل آن چالشها به پیروزی خواهید رسید.
پاسخ به این سؤال خیلی ساده است: پروژهای را انتخاب کنید که میدانید احتمالاً در زندگی روزمرهتان از آن استفاده خواهید کرد. به این ترتیب در میانه راه انگیزهتان را برای اجرای پروژه از دست نخواهید داد.
پیشنهاد می کنم بخوانید: ۶ پروژه ساده و رایگان برای تمرین برنامهنویسی به زبانهای HTML، CSS و جاوا اسکریپت
ممکن است هنوز انتخاب این پروژه برای کسانی که دانششان در مورد برنامهنویسی نزدیک به صفر است و تازه در اوایل مسیر یادگیری برنامه هستند، کار سختی باشد. نگران نباشید، تیم پلازیکا در کنار شماست. کافی است در قسمت نظرات کمی از خودتان، عادتها و علایقتان برای ما بگویید تا پروژهای که برای شما مفید باشد را به شما پیشنهاد دهیم.
راستی قسمت بعدی این سلسله پستها را می توانید از اینجا بخوانید: یادگیری برنامه نویسی، سریع و بدون درد و خونریزی (۲)
در حال انجام عملیات