۰۰/۱۱/۲۱ پنج شنبه
اگر این روزها با دیدن لیست شغلهای پردرآمد و پرکاربرد چشمتان به برنامه نویسی خورده است و شوق برنامه نویس شدن به سرتان زده اما هیچ پیشزمینهای از رشته کامپیوتر ندارید، اصلا جای نگرانی نیست. ما در این مقاله بررسی میکنیم که چطور بدون بکگراند رشته کامپیوتر برنامه نویس شویم؟ پس تا آخر مقاله همراه ما باشید که قرارِ است اطلاعات خوب و خبرای خوبی را در مورد برنامهنویس شدن به شما بدهیم.
همون طور که میدانید برنامهنویسی یک رشته جهانی هست، که توی ایران خودمون هم کسی که تخصصش را داشته باشد میتواند خیلی موفق باشد. اما تصوری که خیلیها دارند این است که یک برنامه نویس باید رشته کامپیوتر خوانده باشه و مدرک کامپیوتر داشته باشد. خبر خوب این که اصلاً اینطور نیست. توی برنامهنویسی مهارت و نمونه کار حرف اول را میزند. شاید توی خیلی از حوزهها پارتی بازی برای استخدام نقش پررنگی داشته باشد اما به جرات میتوانیم بگوییم که برنامهنویسی حوزهای هست که اگه بهش مسلط باشید و حرفهای باشید همه جا برای شما کار هست.
معمولاً برای استخدام یک برنامهنویس قبل از مطالبه مدرک تحصیلی، نمونه کار قوی میخواهند. نمونه کار شما بهترین مدرک شما برای اثبات توانایی و مهارتتان است. پس برای موفق شدن توی برنامهنویسی حتماً نباید پیشزمینه رشته کامپیوتر و مدرک دانشگاهی داشت. مهم حرفهای شدن و کسب تخصص توی برنامهنویسی هست. پس اگه بکگراند رشته کامپیوتر ندارید و میخواهید برنامهنویس شوید باید بگوییم که وقتش رسیده که عزمتان را جزم کنید و به سمت موفقیت گام بردارید چون همون طور که گفتیم حتماً نیازی به پیشزمینه از رشته کامپیوتر نیست.
آموزشهای کاربردی و خوب بسیاری هست که هیچ وقت توی دانشگاه بهش پرداخته نمیشود. کلی روش جدید آموزش هست که نظام آموزشی ایران هنوز توی دانشگاه به آنها نپرداخته است. روشهای نوینی که به راحتی شما را برنامهنویس میکند. تازه بچههای رشته کامپیوتر هم نمیتوانند فقط به آموزشهای دانشگاه بسنده کنند چون اصلا کافی نیست. پس اگه بکگراند رشته کامپیوتر ندارید، چیزی از دست ندادهاید. اگر با خوندن مطالب بالا به این نتیجه رسیدید که شما هم میتوانید برنامهنویس شوید و تصمیم گرفتید وارد دنیای برنامهنویسی شوید با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چطور بدون بگکراند رشته کامپیوتر برنامه نویس شوید؟
خیلی از فارغ التحصلان رشتههای مختلف بعد از پایان تحصیلاتشان تازه متوجه میشوند که به برنامهنویسی علاقه دارند اما از کجا شروع کنند؟ بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع کدام است؟ ما فرض را بر این میگیریم که شما میخواهید از صفر شروع کنید و اولین قدمها را برای ورود به دنیای برنامه نویسی بردارید. ما به شما کمک میکنیم تا بهترین تصمیم را بگیرید.
قبل از اینکه وارد دنیای برنامه نویسی شوید باید اول با خودتان دو دوتا چهارتا کنید تا ببینید دقیقاً چی میخواهید. بعد مطابق با خواسته و استعداد خود بهترین تصمیم را بگیرید. شاید الان برای شما سوال پیش بیاید که قبل از ورود به برنامهنویسی در مورد چه مواردی باید فکر کنید تا تصمیم نهایی را بگیرید؟ ما این موارد را در زیر برای شما آوردیم:
درست است که یک برنامهنویس حرفهای و متخصص درآمد خوبی را کسب خواهد کرد اما بدون عشق و علاقه به این حوزه هیچ وقت در آن حرفهای نخواهید شد. باید به قدری به برنامه نویسی علاقه داشته باشید که زمانی که بارها و بارها با خطا در کدنویسی مواجه شدید، مشتاقتر برای رفع خطا تلاش کنید و از گرفتن نتیجه لذت ببرید. اگر نمیدانید واقعا به برنامهنویسی علاقه دارید یا نه پیشنهاد میکنیم برای مدتی در این مسیر قرار بگیرید تا متوجه شوید واقعاً به آن علاقه دارید یا نه؟
پس اول باید ببینید به این کار علاقه دارید یا نه؟ اگر فقط به خاطر درآمد بالا و پرستیژ کاری، بدون علاقه میخواهید وارد این حوزه شوید احتمال اینکه وسطهای مسیر جا بزنید زیاد است.
حالا که به برنامه نویسی علاقه دارید و میخواهید در این مسیر گام بردارید مورد دومی که باید در مورد آن تصمیم بگیرید این است که، در کدام زمینه میخواهید برنامه نویس شوید؟ به طور کلی بسترهای برنامهنویسی به سه دسته، برنامه نویسی دسکتاپ، برنامه نویسی تحت وب و برنامه نویسی موبایل تقسیم میشود. در ادامه شما را با هر کدام از این بسترها بیشتر آشنا میکنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
به طور کلی برنامهنویسی دسکتاپ به برنامههایی که روی ویندوز و بقیه سیستم عاملهای دسکتاپ نصب میشوند گفته میشود. به عبارتی برنامههایی را شامل میشود که فقط از ویندوز و پنجرهها قابل استفاده است. به طور مثال، برنامههای دسکتاپ مدیریت، حسابداری یا آفیس و ... نمونههایی از برنامههای دسکتاپ است. اما لازم به ذکر است که بستر برنامهنویسی دسکتاپ این روزها بسیار افول کرده است. به همین دلیل ورود به آن را زیاد توصیه نمیکنیم.
همان طور که میدانید امروزه بیشتر فعالیتها از طریق سایتها، فرمها و نرمافزارهای آنلاین انجام میگیرد. برای استفاده از این موارد باید از طریق مرورگر اقدام کنید. این ابزارها را اپلیکیشنهای تحت وب میگویند. برنامهنویسی تحت وب این روزها بیشتر از برنامهنویسی دسکتاپ کاربرد دارد و طرفداران بیشتری نیز دارد. به طور مثال سامانه سنجش از جمله اپلیکیشنهای تحت وب محسوب میشود و برای اجرای آن به مهارت برنامهنویسی تحت وب نیاز است.
برنامه نویسی موبایل در سالهای اخیر بسیار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است. میتوان گفت موبایل یک بخش جداییناپذیر از زندگی روزانه هر فرد است. با توجه به این موضوع، برنامهنویسی موبایل انتخاب خوبی برای ورود به دنیای برنامهنویسی میباشد. البته که رقبای حرفهای و فعال در این حوزه نیز کم نیستند. برنامهنویسی موبایل به دو دسته اندرویدی و iosای تقسیم میشود. اما کدام دسته را انتخاب کنیم؟
با یک حساب سرانگشتی میتوان پیبرد که بیش از ۷۰ درصد مردم دنیا و به خصوص ایران گوشی با سیستم عامل اندروید دارند. این موضوع یکی از دلایلی است که ما را ترغیب به یادگیری زبان برنامه نویسی اندروید میکند. البته برنامهنویسی ios نیز مخاطبان خاص خود را دارد و انتخاب خوبی محسوب میشود.
یکی از اصلیترین موضوع برای یادگیری اصولی و کاربردی زبان برنامه نویسی انتخاب یک آموزش و منبع خوب و در عین حال با بیان ساده و قابل فهم است. ما در آموزشهای تعاملی با روشی نوین زبانهای برنامه نویسی را به شما آموزش میدهیم و شما به راحتی با تغییر کد متناسب با نیاز خود و اجرای آن، میتوانید نتیجه را همان لحظه ببینید و از یادگیری زبان برنامهنویسی با این سرعت لذت ببرید. با این روش همه میتوانید برنامهنویس شوید.
پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله این عوامل میتوان به
به طور کلی فرد میتواند ۳ تا ۶ ماه به جایگاه خوبی در برنامه نویسی برسد. البته لازم به ذکر است که برنامهنویسی از جمله مشاغلی است که روزبهروز درحال پیشرفت است و فرد باید همیشه بروز باشد و این آموزشها متوقف نمیشود.
اگر میخواهید در حوزه زبان برنامهنویسی موفق باشید و به سرعت آن را یاد بگیرید آشنایی با موارد زیر بسیار به شما کمک میکند.
شاید الان برای شما سوال باشد بهترین زبانهای برنامهنویسی دنیا کدام هستند؟ از جمله زبانهای برنامهنویسی معروف و پرکاربرد در دنیا میتوان به جاوا، جاوا اسکریپت، سیپلاسپلاس، پیاچپی، پایتون، Asp.net و رابی اشاره کرد.
حالا که تا اینجای مقاله همراه ما بودید حتماً متوجه شدهاید که یادگیری زبان برنامه نویسی لزوماً نیازی به بکگراند رشته کامپیوتر و مدرک دانشگاهی کامپیوتر ندارد. شما با داشتن مهارت کافی و نمونه کارهای قوی میتوانید جایگاه خوبی را در برنامهنویسی کسب کنید. پس اگر تا الان به خاطر این که فکر میکردید برای برنامهنویس شدن باید پیشزمینه رشته کامپیوتر داشت و برای یادگیری زبان برنامهنویسی تردید داشتهاید وقت آن رسیده که شک و تردید را کنار بگذارید و در مسیری که به آن علاقه دارید قدم بردارید.
مطالب زیر حتما برای شما مفید است:
سوالی که خیلی از افراد دنبال پاسخ آن هستند این است که آیا برای برنامهنویس شدن نیاز به مدرک دانشگاهی داریم؟ مطلب زیر را بخوانید تا پاسخ این سوال را بگیرید.
آیا برای برنامهنویس شدن نیاز به مدرک دانشگاهی داریم؟
چرا برنامهنویس شویم؟ در مقاله زیر 7 دلیل مهم برای برنامهنویس شدن را بخوانید. این مطلب به شما در انتخاب شغل برنامهنویسی کمک خواهد کرد.
۷ دلیل مهم برای یادگیری برنامهنویسی
اما بهترین زبان های برنامه نویسی ۲۰۲۲ کدام هستند؟ در مطلب زیر بهترین زبان های برنامه نویسی که این روزها بسیار کاربرد دارد را برای شما آوردهایم. این مطلب را از دست ندهید.
بهترین زبان های برنامه نویسی ۲۰۲۲
امیدواریم مطالب این بخش برای شما مفید بوده باشد و به همه سوالات شما پاسخ داده باشیم. در صورت وجود هرگونه سوال میتوانید در قسمت ثبت کامنت سوال خود را بپرسید. راستی شما تصمیم دارید کدام زبان برنامهنویسی را یاد بگیرید؟ تا به حال روش تعاملی برای یادگیری زبان برنامهنویسی را تجربه کردهاید؟
در حال انجام عملیات