۰۰/۴/۲۵ جمعه
این دفعه بگو آمادهام: یادگیری برنامه نویسی بدون توقف
چند وقت پیش یکی از مخاطبان پلازیکا با نام کاربری مرجان با ما تماس گرفت تا مشاوره بگیره. مشکلش این بود که چند باری یادگیری برنامه نویسی رو شروع کرده اما نصفه و نیمه ول کرده بود. مرجان شنیده بود که پلازیکا روش جدیدی واسه آموزش داره و میخواست بدونه که آیا با این روش جدید آموزشی میتونه برنامه نویسی را به طور کامل و بدون توقف یاد بگیره. اگه شما هم مشکلی مثل مرجان داشتین، پس خوندن این مطلب رو از دست ندین.
مشکل مرجان این بود که در یادگیری برنامه نویسی تعلل میکرد، به اندازه کافی مصمم نبود و پشتکار کافی رو نداشت. تشخیص تیم مشاوره پلازیکا این بود که مشکل مرجان دو جنبه داره. یکی جنبه روانشناختی که کم و بیش در همه وجود داره. علت بعدی مشکل مرجان مربوط به روشهای یادگیری بود که تا حالا در پیش گرفته بود.
همه ما برای شروع کارهای تازه و مخصوصا برای یادگیری مهارتهای جدید با نوعی مقاومت درونی مواجه هستیم. ذهن ما به طور طبیعی دوست داره که کمترین انرژی ممکن رو مصرف کنه. یعنی فقط کارهای روتین، تکراری و انفعالی انجام بده. گشتوگذار در شبکههای مجازی، وبگردی، تماشای تلویزیون و ... که به کمترین انرژی و تلاش آگاهانه نیاز داره.
اما وقتی شما بخواهین یه زبان جدید یا یه مهارت تازه یاد بگیرین، نیاز به صرف انرژی و توجه آگاهانه زیادی دارین. اینجاست که ذهنتون هزار و یک دلیل براتون میاره که شما رو از این کار منصرف کنه تا دوباره برگردین سراغ همون کارهای انفعالی، تکراری و بیثمر. شما با این بهانه که الان وقت ندارم و سرم شلوغه و هزار بهانه دیگه از انجام کار جدید طفره میرین، تعلل میکنین و پس از مدتی ممکنه کلا عطای اون رو به لقاش ببخشین!
شنیدن این حرفا برای مرجان تازگی داشت. اون حالا فهمیده بود که با یک مسئله عمومی مواجه هست و مقاومت درونی و تعلل در انجام کارها مختص اون نیست. حالا طبیعی بود که از ما بپرسه: خب راه غلبه بر این تعلل چیه؟
ما سوال مرجان رو با یه سوال جواب دادیم: چرا میخوای برنامه نویسی یاد بگیری؟
مرجان دانشجوی سال دوم عمران بود. او مطلب 7 دلیل مهم برای یادگیری برنامه نویسی رو در پلازیکا خونده بود و میدونست که مهارت برنامه نویسی در تمام رشتهها فوقالعاده مهم و درآمدزا هست. او میگفت: استادامون دائما میگن که علاوه بر نرمافزارهای رشتهمون حتما یکی دو زبان برنامه نویسی رو هم یاد بگیریم. جواب او به این سوال که آیا برنامه نویسی وب برای من مناسب است؟، مثبت بود.
مرجان از اهمیت یادگیری کدنویسی و برنامه نویسی آگاه بود و انگیزه کافی هم داشت. اما چیزی که اون رو اذیت میکرد روش آموزش خشک و یکطرفه بود. او در چند دوره آموزش مجازی آفلاین و آنلاین شرکت کرده بود اما هیچ کدوم را نتوسته بود تا آخر ادامه بده. او خیلی کنجکاو بود که تفاوت روش آموزش پلازیکا با اونها رو بدونه.
آموزشهای مرسوم برنامه نویسی چه به صورت آفلاین ویدیویی و چه به صورت آنلاین معمولا یکطرفه است و شما در روند یادگیری نمیتونید به طور همزمان با استاد کدنویسی کنین. اما همان طور که در مطلب یادگیری برنامهنویسی به روش پلازیکا به طور مفصل توضیح دادیم، در پلازیکا ما یه روش جذاب و تعاملی رو برای یادگیری ارائه میکنیم. در این روش هیچ فاصلهای میان آموزش و تمرین عملی وجود نداره و شما همزمان با استاد، به کدنویسی میپردازین. روشی جذاب، فعال و لذتبخش که تجربهای جدید از یادگیری برنامه نویسی با بازدهی بالا رو در اختیار شما قرار میده.
مرجان با شنیدن روش پلازیکا، هیجانزده شد و منتظر بود که آخرین توصیههای ما رو بدونه.
به مرجان گفتیم که واسه اینکه بتونه یک برنامهنویس حرفهای باشه، باید ویژگیهای خاصی رو در خودش تقویت کنه. برنامه نویسی کار راحتی نیست. اگه ساده بود این میزان از پرستیژ کاری و درآمدزایی رو نداشت. پس بهعنوان یه برنامهنویس خوب باید دارای پشتکار و مداومت باشی. باید انگیزه و اشتیاق زیادی برای یادگیری داشته، صبور و باحوصله باشی. هیچ وقت کم نیاری و همیشه تصویر لحظهای رو پیش چشم داشته باشی که یه برنامهنویس حرفهای هستی و به رویاهای موفقیت شغلی و کسب درآمد بالا دست یافتهای.
مرجان بسیار ذوقزده بود و میخواست هرچه زودتر یادگیری برنامه نویسی تعاملی با پلازیکا رو شروع کنه و مطمئن بود که این بار تا آخر راه رو خواهد رفت.
در حال انجام عملیات